100 jaar in castricum RKSV Vitesse'22

Bijna is het zover. Volgend seizoen wordt Vitesse ’22 100 jaar! Met de bijna magische mijlpaal van 100 jaar in zicht is onze club vitaler dan nooit tevoren. Meer dan 900 bij de KNVB ingeschreven leden, een macht aan mini’s, zo veel Vrienden van Vitesse en met Meiden in Beeld om het toch al grote aantal meisjes en vrouwen nog meer te laten groeien. Wie had zich dat 100 jaar geleden kunnen voorstellen?

Samen hebben wij in al die jaren vele stormen doorstaan. Ik noem hier de gedwongen zoektocht naar een ander voetbalveld na de oorlog, de financiële zorgen in de jaren 50 en 60 en de dreiging van een westelijke randweg begin jaren 70. Er is door vele vrijwilligers en begunstigers uit het dorp steeds weer een oplossing gevonden en je zou kunnen zeggen dat Vitesse ’22 echt een stuk van Castricum is geworden. Zonder Vitesse ’22 is Castricum niet compleet!

Bijdragen aan het archief?

Bij een 100 jarig jubileum hoort natuurlijk een mooi jubileumboek. Met het realiseren van dit boek, zijn een 6-tal Vitesse leden inmiddels al bijna 2 jaar bezig. Menig archief in de regio wordt hiervoor uitgepluisd en de eerste enthousiaste reacties over de gevonden artikelen zijn mooi.

Maar hoeveel foto’s, bewegende beelden op videobanden, uitnodigingen, vaantjes en bekers of kledingstukken liggen er nog bij jou of je familieleden op zolder in een doos, of staan wellicht ergens op een schoorsteen? Daar zijn wij naar op zoek! Duik eens in je eigen archief en laat het ons weten als er mooie verhalen en attributen naar boven komen.

De foto’s en bewegende beelden, zullen allemaal worden gedigitaliseerd, zodat deze direct weer aan jou kunnen worden teruggegeven. Uiteraard horen we graag wie er naast jou, verder nog met naam op de foto’s te zien zijn.

Er zal ook om toestemming gevraagd worden om foto’s en beelden met bronvermelding te mogen gebruiken op de website van Vitesse’22 en de social media kanalen.

De foto’s zullen bewaard worden in een eigen archief en worden zodoende eigendom van Vitesse’22, waarvan alleen Vitesse’22 gebruik van kan maken.

Voor de attributen willen we een leenovereenkomst gebruiken, waarbij we een speciale hoek in de kantine willen inrichten met deze unieke spullen. Deze zullen na afloop van het jubileumjaar weer keurig aan jou worden overhandigd.